חיפוש ספר
גודל אות גדול יותר גודל אות גדול  גודל אות רגיל
  » כל הספרים
  » ספרות מקור
  » ספרות מתורגמת
  » עיון
  » מסעות
  » שירה
  » אוכל
  » ילדים
  » אמנות
  » כל הסופרים
  » סופרים ישראלים
  » סופרים מתורגמים
  » על הסדרה
  » ספרי הסדרה
  » סופרי הסדרה
 

האם שפה משקפת תרבות ברבדים עמוקים יותר מאשר מספר המילים שיש בה לשלג או לגזיזת צמר גמלים? האם שפת האם שלנו היא עדשה שדרכה אנחנו רואים את העולם? האם שפות שונות גורמות לדובריהן לחשוב מחשבות שונות?

למה הומרוס כתב שהים אדום כיין? למה עבור הצרפתים הזָקָן היא נקבה, והאם המין הדקדוקי משפיע על האופן שבו דוברי השפה מתייחסים לעולם העצמים? איך יכולה השפה לעצב את חוש הכיוון של בני שבט אוסטרלי נידח ואת תפיסת המרחב שלהם?

בספרו החדש, בראי השפה, גיא דויטשר מעלה לדיון מחודש את השאלות הבעייתיות על הקשר בין תרבות, שפה וחשיבה. דויטשר לוקח אותנו למסע מסעיר ומאלף, כתוב להפליא ומלא הומור, מהומרוס לדארווין, ממגדלי השן האקדמיים ליערות האמזונס, ומוכיח ששפה אכן משקפת תרבות באופנים לא צפויים וששפת האם משפיעה על תפיסת העולם שלנו.

עוד בחרגול מאת גיא דויטשר:

 » גלגולי לשון: מסע בעקבות המצאתו
     הגדולה ביותר של האדם

 

בראי השפה: כיצד המילים צובעות את עולמנו
מאת: גיא דויטשר

Through the Language Glass
by Guy Deutscher

תרגום: עמרי אשר
מהדורה ראשונה, מאי 2011
מספר עמודים: 311

פורמט: פורמט: 20.5X27 ס"מ
כריכה: רכה
עיצוב העטיפה: תמיר להב-רדלמסר

מחיר מומלץ: 94 ₪
מסת"ב 978-965-13-2224-2
דאנאקוד: 497-1159




שתפו ספר זה עם החברים



ספרי חרגול ניתנים לרכישה ישירה באתר האינטרנט של הוצאת מודן ובכל חנויות הספרים המקוונות.